Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Seniorpræmie lader - indtil videre - til at være en "billig" jobskaber

30.000 i kontant præmie til 65-årige, der arbejder et ekstra år i stedet for at gå på pension, er en forholdsvis billig jobskaber. Men den giver kun 550 fuldtidsstillinger, så nu må tiden så vise, om den virker, lyder det fra økonomer.

De økonomiske vismænd har ikke regnet på tiltagene i Finansloven, der bl.a. giver 65-årige en skattefri præmie på 30.000 kr. for at arbejde et ekstra år. Overvismand Michael Svarer (i midten) opfordrer til, at man evaluerer ordningen efter noget tid. 
Foto: Carsten Bundgaard

Drop pensionen og få 30.000 i kontant, skattefri rabat, når du har arbejdet et år. Det er tilbuddet fra regeringen og Dansk Folkeparti, som med den netop indgåede finanslov for 2019 vil gøre en indsats for at få folk til at blive længere på et arbejdsmarked, de fleste regner med kommer til at mangle hænder de kommende år.

Cheføkonom i den borgerlig-liberale tænketank Cepos, Mads Lundby Hansen, karakteriserer præmien som en egentlig skattelettelse og mener, at den ifht. jobeffekt giver »smæk for skillingen«, fordi senioren skal arbejde mindst 30 timer om ugen i gennemsnit...

BRANCHENYT
Læs også