Serier

No deal-brexit vil skubbe Storbritannien i recession

Brexit - britisk farvel til EU

Den britiske økonomi bliver presset i recession, hvis brexit gennemføres uden en aftale, siger den britiske regerings budgetkontor, OBR. Det skriver The Guardian.

Budgetkontorets rapport viser, at økonomien vil skrumpe med 2 pct., ledigheden vil øges til over 5 pct., og huspriserne vil falde med omkring 10 pct. Forudsigelsen bygger på det mildeste af to mulige no deal-scenarier.

- Men den mildeste version er ikke den version, som fremtrædende brexit-tilhængere taler om. De taler om en meget hårdere version, der ville skabe meget større forstyrrelse i vores økonomi, og OBR gør det klart, at i den mindre milde version af et no deal-brexit, vil det ramme meget hårdere, påvirkningen vil være meget stærkere, recessionen vil være større. Så jeg frygter påvirkningen på vores økonomi og vores offentlige finanser fra den slags brexit, som i realiteten diskuteres lige nu, siger den britiske finansminister, Philip Hammond, til The Guardian.

Bank of England har udarbejdet et worst case-scenarie for et hårdt brexit med kaos ved grænserne. Banken vurderer, at økonomien i et sådant tilfælde vil skrumpe med 8 pct. Men også et mindre voldsomt udfald er nok til at skubbe Storbritannien i recession.

Øget usikkerhed og faldende tillid afskrækker folk fra at investere, og de højere handelsbarrierer vil tynge efterspørgslen i både ind- og udland, forklarer budgetkontoret.

Læs også