Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Johnson, Trump og Jinping skabte marginale plusser på Wall Street

Parlamentsvalget i Storbritannien og handelsaftalen mellem USA og Kina førte til positive vibrationer på USA's tre store børser, hvor champagnefesten dog udeblev.

Det er handelskrigen mellem Kina og USA, der mere end nogen anden faktor har svækket den verdensøkonomiske udvikling. Den er nu på vej mod en opblødning. Foto: AP

Vibrationerne på Wall Street var gode fredag.

Storbritanniens parlamentsvalg gav Boris Johnson et stærkt mandat til at afslutte brexitforhandlingerne med EU inden for få måneder, alt imens USA og Kina annoncerede første del af en handelsaftale mellem de to stormagter.

Med det in mente syntes de amerikanske investorer at fæstne lid til, at 2020 bliver en smule mindre tumultarisk på aktiefronten end 2018 og 2019, om end de to nyheder på ingen måde blev modtaget med jubelbegejstring på den anden side af Atlanten.

Således kunne New York Stock Exchange samlet set notere sig et meget beskedent plus. Nasdaq steg og vandt 0,2 pct., mens Dow Jones og S&P 500 var endnu mere afmålte i kraft af stigninger på henholdsvis 0,012 og 0,01 pct.

Reaktionen på Wall Street svarede dermed overens med Europas modtagelse af de to nyheder, idet eksempelvis Nasdaq Copenhagen præsterede en stigning på 0,1 pct. til indeks 1234,91 og ganske vist endte inden for rækkevidde af sidste fredags lukkerekord på 1240,31 - men altså ikke slog den.

BRANCHENYT
Læs også