Serier

Antallet af arbejdsløse under coronakrisen runder 45.000

45.000 personer har meldt sig arbejdsløse siden coronavirussen ramte Danmark. Onsdag meldte knap 2.800 nye personer sig ledige.

Corona rammer verden

Antallet af danskere, der har meldt sig ledige siden coronavirussen for alvor ramte Danmark, har nu rundet 45.000.

Onsdag meldte knap 2.800 personer sig arbejdsløse og dermed er antallet nytilmeldte ledige siden den 9. marts nu oppe på 45.700.

Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, der er offentliggjort torsdag formiddag.

På en normal onsdag i marts er der i gennemsnit 1.157 personer, som melder sig arbejdsløse.

Onsdagens ledighedstal er dog en forbedring i forhold til onsdag i sidste uge, hvor der blev registreret knap 3.800 nye ledige.

»Der er altså tegn på, at styrtblødningen på det danske arbejdsmarked aftager i styrke. Det er godt nyt, men der er dog højest tale om et lys i mørket. Det går fortsat den forkerte vej, og det går fortsat hurtigt,« siger Søren V. Kristensen, cheføkonom i Sydbank.

»Det er bekymrende at være vidne til, og hvis tabet af arbejdspladser ikke mindskes yderligere i den kommende tid, så kan der være brug for at skrue op for kompensationsgraden i hjælpepakkerne,« tilføjer han.

Ifølge Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv, er der mulighed for, at ledighedstallet reelt er lavere, end det som tallene viser.

Som en del af regeringens hjælpepakker til de danske virksomheder, er der indført en særlig lønkompensationsordning med tilbagevirkende kraft fra d. 9. marts.

Der foreligger endnu ikke tal for, hvor mange der har benyttet sig af ordningen, men den kan i første omgang være med til at holde hånden over det danske arbejdsmarked, vurderer Tore Stramer.

»Der er begrundet håb for, at den endelige stigning i ledigheden ender med at blive betydeligt mindre end den meget store fremgang, vi har set i antallet af dagligt tilmeldte nyledige. Når det er sagt, så er der desværre ingen tvivl om, at dansk økonomi er blevet ramt af en kraftig fyringsbølge,« siger han.

Læs også