Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Olieprisen i nyt dyk til laveste niveau i 17 år

De danske forbrugere kan med et nyt fald i olieprisen skimte en pris på 8 kr. for en liter benzin, mener investeringsøkonom.

Corona rammer verden
Olieprisen er mere end halveret den seneste måned. Foto: Colourbox

Olieprisen fortsætter mandag morgen sit dramatiske fald.

En tønde nordsøolie koster således kl. 7.30 dansk tid omkring 23,5 dollars - et fald på mere end 6 pct. siden søndag.

Det nye fald betyder, at olieprisen den seneste måned er blevet halveret og nu er på sit laveste niveau i over 17 år, ifølge data fra Ritzau Infront.

Det sker som følge af en giftig cocktail med coronakrisen på den ene side og en priskrig på olie mellem Saudi-Arabien og Rusland på den anden side.

Nedturen for olieprisen er nu større end i 2014 til 2016, hvor olieprisen dengang var nede i territoriet omkring 25 dollars for en tønde. Det forklarer Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

»Det er især de helt korte oliekontrakter, der falder. Olieprisfaldet er meget hård kost for Norge, som henter meget betydelige indtægter fra olie og offshore. Olieprisfaldet er ganske tydeligt for udviklingen i den norske krone,« skriver han i en kommentar.

Ifølge Per Hansen kommer en faldende oliepris to grupper til gode.

Den ene er flyselskaberne, der får billigere brændstof. Men da de fleste flyselskaber i disse uger holder flyene stående på jorden, hjælper det ikke meget.

Den anden gruppe, der får meget ud af olieprisens nedtur, er forbrugerne af benzin og diesel.

»De olieprisfald, vi har set de seneste dage, er endnu ikke slået fuldt igennem på standerpriserne. Når det sker, kan forbrugerne måske skimte en pris på 8,75 kr. per liter benzin og det endda før lokale priskrige kortvarigt kan drive benzinpriserne ned under 8 kr. per liter,« skriver Per Hansen.

BRANCHENYT
Læs også