Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Storinvestor: Det kan blive den dybeste, men også korteste recession i nyere tid

Usikkerheden om, hvilken vej økonomien går, er dog fortsat meget stor, lyder det fra den store kapitalforvalter Pimco.

Foto: AP Photo/Mary Altaffer

Den globale økonomi vil i løbet af det kommende halve til hele år begynde at gå fra sygdom til langsom helbredelse. Men vejen ud af krisen kan blive ujævn, der kan komme tilbagefald, og dele af økonomien kan også ende med at tage permanent skade.

Sådan lyder det fra den amerikanske kapitalforvalter Pimco i sit såkaldte cyclical outlook, der dækker de kommende 6 til 12 måneder.

Pimco har en formue under forvaltning på ca. 12.000 mia. kr., og kapitalforvalteren, som er specialiseret i obligationer, hører dermed til blandt verdens største.

»Efter den længste ekspansion i historien dykker verdensøkonomien i øjeblikket ned i det, der let kan blive den dybeste, men også korteste recession i nyere tid,« skriver Pimco.

Kigger man tilbage i historien, er der ikke mange ledetråde i forhold til, hvordan økonomien vil udvikle sig. Derfor er der endnu mere usikkerhed end normalt i forhold til Pimcos outlook.

»Dermed er der ingen god drejebog for den globale recession, der udspiller sig i øjeblikket,« lyder det fra Pimco, der bl.a. peger på, at det er den første globale recession, som er blevet udløst af regeringer i kraft af de restriktioner, de har indført, for at begrænse smitte.

Selv om der fra regeringer og centralbanker rundt om i verden er blevet søsat enorme hjælpepakker, forventer Pimco ikke en V-formet udvikling, hvor økonomien dykker kraftigt for derefter at komme hurtigt tilbage på niveau.

I stedet peger kapitalforvalteren på, at der formentlig vil blive tale om en U-formet udvikling, hvor økonomien er længere om at komme op i gear igen.

»Når virussen er kommet under kontrol, forventer vi, at vendingen vil vare et par måneder,« skriver Pimco.

En L- eller W-formet udvikling kan dog også blive en realitet, hvis det f.eks. bliver nødvendigt at køre med de nuværende foranstaltninger og nedlukninger i længere tid end ventet.

Usikkerheden bliver understreget af, at kapitalforvalteren ikke har sat tal på, hvor meget den venter, at økonomien vil skrumpe og hvor meget den vil vokse med på den anden side af virussen.

BRANCHENYT
Læs også