Serier

Minister: Udenlandsk arbejdskraft skal erstattes af ledige danskere

Corona rammer verden
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vurderer, at store dele af den udenlandske arbejdskraft er taget hjem som følge af de lukkede grænser. Foto: Jens Dresling

Udenlandsk arbejdskraft i Danmark er ramt dobbelt så hårdt af coronakrisen som den danske. Danmarks beskæftigelsesminister er dog ikke bange for, at der kommer til at mangle hænder, når den danske økonomi starter igen.

Det skriver Berlingske Business.

Hvor beskæftigelsen for den danske arbejdskraft er faldet med 1,6 pct. i marts, er den udenlandske arbejdskraft faldet med 3,1 pct. i samme periode - et fald på 7300 ansatte.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vurderer, at dele af den udenlandske arbejdskraft kan være taget hjem, fordi deres lande kan være lukket ned.

Ministeren er dog ikke bekymret for, at Danmark kommer til at mangle den udenlandske arbejdskraft, når økonomien igen åbner.

Hvad angår faglært og ufaglært arbejde, handler det dog først og fremmest om at få ledige danskere i gang, siger han til Berlingske Business.

Peter Hummelgaards melding om, at den udenlandske arbejdskraft ikke er afgørende, bliver ikke mødt med enighed fra Dansk Erhverv.

Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv, siger til Berlingske Business, at det er skadeligt for den danske økonomi og beskæftigelse, hvis der ikke er adgang til udenlandsk arbejdskraft, som han vurderer er afgørende for en gnidningsfri genoprettelse af den danske økonomi.

BRANCHENYT
Læs også