Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hongkong: Investorer bekymrede for hvordan ny lov påvirker finansliv

Corona rammer verden
Sådan har det blandt andet set ud under demonstrationerne i Hongkong. Foto: Kin Cheung/AP

Kina forsøger nu at berolige investorer, der er bekymrede for økonomien, hvis en ny lov bliver indført, der begrænser frirummet for Hongkong.

Det skriver Financial Times.

Lovforslaget, der blev annonceret i sidste uge, overraskede mange investorer, der har rejst tvivl om, hvordan byens fremtid som et internationalt finansielt centrum kommer til at se ud.

Mens de kinesiske myndigheder mener, at loven vil dulme uroen fra protesterne det seneste år, mens kritikere mener, at loven underminerer gældende lovgivning om territoriet, og at den vil ødelægge friheden for Hongkong.

- Loven vil mindske bekymringen fra det lokale og udenlandske erhvervsliv for de voldelige og terroriserende kræfter, der forsøger at forpurre Hongkong, siger Xie Feng, der er kommisær for Kinas udenrigsministerium, ifølge Financial Times.

Hongkong er blevet tildelt en vis form for autonomi af de kinesiske myndigheder. Byen har siden overdragelsen fra Storbritannien i 1997 opereret under mottoet "Et land, to systemer", hvor Hongkong i vid udstrækning kan handle under eget system, men fortsat officielt hører under Kina som nation.

Søndag var demonstranter fra Hongkong vendt tilbage på gaderne, og politiet affyrede tåregas og arresterede omkring 180 personer blandt tusindvis af demonstranter.

Coronaudbruddet havde ellers midlertidigt lagt en dæmper på demonstrationerne, skriver Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også