Serier

Storinvestor om aktieopturen: »Jeg har undervurderet centralbanken«

Stanley Druckenmiller var i maj overbevist om, at coronakrisen ville føre til en kreditkrise. Nu er han knap så sikker.

Corona rammer verden
Stanley Druckenmiller menes at være god for 4 mia. dollars. Foto: Mark Lennihan/AP Foto: Mark Lennihan/AP

Den erfarne investeringsstrateg Stanley Druckenmiller er så overrasket over aktiemarkedets optur de seneste uger, at han har forsømt at tjene penge på det. Alt imens det amerikanske S&P 500-indeks er steget med 40 pct. siden lavpunktet den 23. marts, har Druckenmillers aktieportefølje blot oplevet en vækst på 3 pct.

Det fortæller den 66-årige milliardær i et interview med CNBC. Stanley Druckenmiller etablerede i 1981 hedgefonden Duquesne Capital og lukkede den i 2010, da fonden tegnede sig for værdier på mere end 12 mia. dollars og ikke længere så sig i stand til at sikre investorerne et højt nok afkast.

Sideløbende forvaltede Stanley Druckenmiller penge på vegne af den kontroversielle spekulant George Soros i regi af Quantum Fund og tjente angiveligt flere hundrede millioner dollars på børskrakket i 2008.

Af samme grund optræder Stanley Druckenmiller ofte i de amerikanske medier - og særligt i forbindelse med større omvæltninger som den nuværende. I midten af maj erklærede han således over for the Economic Club i New York, at aktiemarkedet var overvurderet i lyset af krisen - men nu er han knap så sikker på, at det er tilfældet.

»De seneste år har jeg haft den langsigtede bekymring, at den nemme adgang til penge ville føre til en alt for stor gældsopbygning i erhvervslivet,« siger Druckenmiller, som forventede, at coronakrisen ville resultere i en kreditkrise.

Det er dog endnu ikke sket, hvilket ifølge storinvestoren især skyldes den amerikanske centralbank Federal Reserves stimulering af verdens største økonomi.

»Jeg har nok undervurderet, hvor mange røde linjer, centralbanken har, og hvor langt den er villig til at gå,« konstaterer Stanley Druckenmiller.

BRANCHENYT
Læs også