Serier

Fed-chef: USA er ved at løbe tør for mønter

Centralbanken i USA har været nødt til at rationere distributionen af mønter til bankerne fra United States Mint.

Corona rammer verden
USA er løbet ind i et problem med manglende mønter under nedlukningen af samfundet. Foto: US Mint.

USA er ved at løbe tør for cirkulerende mønter på grund af nedlukningen af samfundet.

Den normale strøm af mønter går typisk fra forbrugerne til eksempelvis restauranter, mindre købmænd og convience-butikker, men den pengetrafik stoppede med lukningen af samfundet, skriver flere amerikanske medier.

»Der er sket det, at det normale flow af mønter gennem vores økonomi nærmest stoppede med den delvise nedlukning af økonomien,« fortalte Jerome Powell, der er chef for Federal Reserve (Fed) i USA, onsdag ved en høring, skriver CNBC.

Han sagde, at den massive nedlukning har ført til mønt-mangel, fordi folk ikke længere kan komme til at bruge deres mønter eller gå i banken for at veksle dem til sedler.

Samtidig har United States Mint, der præger mønterne, ikke været i stand til at producere nok mønter, fordi dele af arbejdsstyrken har været sendt hjem under corona-krisen.

Derfor har Federal Reserve været nødt til at rationere det antal quarters, dimes, nickels og pennies, som distribueres til bankerne »for at sikre en fair og lige fordeling.«

Jerome Powell lovede dog politikerne i USA, at problemet kun vil være midlertidigt og forventes at forsvinde, i takt med at samfundet åbner igen.

BRANCHENYT
Læs også