Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Disse brancher er hårdest ramt af corona

Finans fakta: Det er især de ansatte inden for sundhed, transport og rengøring, der er hårdest ramt af coronasmitte.

Corona rammer verden

Det er de ansatte i sundheds- og socialvæsenet, der er har den største risiko for at blive smittet med coronavirus.

Det viser nye tal over antallet af coronasmittede fordelt på forskellige brancher, som Sundhedsdatastyrelsen har offentliggjort.

Tallene dækker både over antallet og procentdelen af smittede og testede, hvilket gør, at det kan opgøres på flere måder.

Man ser man på procentdelen af personer i de forskellige brancher, der er blevet testet positiv med corona, tegner der sig et tydeligt billede af, hvilke brancher, der er hårdest ramt.

I sundheds- og socialvæsenet er det således 2,09 pct. af de testede, der er blevet testet positiv med corona.

Herefter følger de ansatte i transportbranchen, hvor 1,42 pct. af de testede er smittet, efterfulgt af ansatte i rengørings- og rejsebranchen som i undersøgelsen er blevet sat sammen i en samlet gruppe. Her ligger andelen på 1,24 pct.

Tallene skal dog tages med det forbehold, at der er stor forskel på, hvor stor en procentdel af de ansatte i de enkelte brancher, der er blevet testet.

I sundheds- og socialvæsenet, som omfatter 470.000 personer, er mere end 41 pct. af alle ansatte blevet testet. Det svarer til 194.000 personer. De 2,09 pct. af de testede, som er smittet med corona, svarer derfor til ca. 4.000 personer.

I transportbranchen, som omfatter lige under 125.000 beskæftigede, er det lidt mere end 25.000, som er blevet testet. De 1,42 pct., der er testet positiv, svarer derfor til 360 personer.

På landsplan er 1,3 mio. borgere blevet testet for corona. Af dem har 1,15 pct. fået en positiv test retur.

BRANCHENYT
Læs også