Serier

Antallet af danskere på lønkompensation er styrtdykket

Knap 14.000 personer søgte om lønkompensation i uge 32. Dermed er tallet fortsat med at dykke siden foråret, hvor næsten 250.000 danskere var tilmeldt ordningen.

Corona rammer verden

Antallet af danskere, der er sendt hjem fra deres arbejde med lønkompensation fra staten, fortsætter med at dykke.

I uge 32 blev der søgt og godkendt lønkompensation for 13.738 personer, viser netop offentliggjorte tal fra Erhvervsstyrelsen.

Det står i skærende kontrast til den periode i foråret, hvor coronapandemien havde lukket store dele af Danmark ned. I uge 18 var det således hele 244.333 personer, der var sendt hjem fra deres arbejde med lønkompensation.

»Coronaen har været en kæmpe kæberasler til økonomien og arbejdsmarkedet. Situationen kunne have været endnu værre, hvis vi ikke havde haft lønkompensation. Ordningen har været med til at bevare tusindvis af arbejdspladser, selv om der i perioder har været tomme ordrebøger og ingen kunder,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Lønkompensationen betyder, at virksomhederne kan sende deres medarbejdere hjem med fuld løn. Til gengæld får virksomheden dækker en del af lønnen fra staten.

Ordningen blev indført fra og med 9. marts og løber foreløbig indtil udgangen af august.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard advarer om, at antallet af fyringer med stor sandsynlighed vil stige, når ordningen udløber om få uger.

»Lønkompensation er ikke holdbart i længden, og derfor har regeringen og arbejdsmarkedets parter aftalt at udfase ordningen. Det betyder desværre også, at vi kan forvente flere fyringer,« siger han.

Lønkompensationsordningen udløber officielt den 29. august.

BRANCHENYT
Læs også