Økonomi

Så hårdt har coronakrisen ramt verdens store økonomier: »Det er det største fald nogensinde registreret«

Coronakrisen har ført til det største kvartalsvise BNP-fald nogensinde i OECD-landene.

BNP faldt med mere end 20 pct. i Storbritannien fra første til andet kvartal. Foto: Justin Tallis

Coronakrisen har ramt økonomierne i OECD-landene med så voldsom styrke, at krisen får sin helt egen plads i historiebøgerne. Det samlede bruttonationalprodukt (BNP) i de 34 lande, som er medlemmer af OECD, faldt nemlig med 9,4 pct. fra første til andet kvartal.

Det viser helt nye, men foreløbige tal fra OECD, der kalder udviklingen »uden fortilfælde«.

»Det er det største fald nogensinde registreret i OECD-landene, og det er markant større end faldet på 2,3 pct., som blev registreret i det første kvartal i 2009, da finanskrisen var på sit højeste,« skriver OECD.

Ser man på udviklingen i de syv største økonomier i OECD, så var de tilsammen ramt af et større tilbageslag, end det var tilfældet i alle OECD-lande.

De syv største økonomier i OECD er USA, Japan, Tyskland, Storbritannien, Italien, Frankrig og Canada. Det samlede BNP for disse syv økonomier faldt med 10,8 pct. fra første til andet kvartal.

Blandt de største økonomier i OECD blev Storbritannien med afstand hårdest ramt. BNP faldt med 20,4 pct. fra første til andet kvartal i Storbritannien.

Samtidig er alle syv af de største økonomier i OECD-samarbejdet nu i en såkaldt teknisk recession, der er defineret som økonomisk tilbagegang to kvartaler i træk.

Læs også
Top job