Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Handelsbanken: Chokerende fald i industriproduktionen i juli

Produktionen i medicinalsektoren har det indimellem med at vise store udsving, og Jes Asmussen vurderer, at det da også fortsat er sandsynligt, at faldet vil blive reverseret i de kommende måneder. Foto: Reapplix

Industriproduktionen i Danmark faldt i juli med 5,6 pct., hvilket kommer som lidt af et chok.

Det vurderer Handelsbankens cheføkonom Jes Asmussen, der havde ventet en stigning på 0,6 pct.

Det store fald tegner ifølge cheføkonomen således et noget trist billede af genopretningen i industrisektoren.

Den store skuffelse i dagens opgørelse skyldes primært et fald på hele 24,9 pct. i produktionen i medicinalsektoren.

Den danske industrisektor har været væsentligt mindre negativt ramt af coronapandemien end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med, hvor især den store medicinalindustri har holdt hånden under den overordnede udvikling, fremhæver Handelsbanken.

Produktionen i medicinalsektoren har det indimellem med at vise store udsving, og Jes Asmussen vurderer, at det da også fortsat er sandsynligt, at faldet vil blive reverseret i de kommende måneder.

Renset for medicinalbranchen steg den resterende produktion med 1,1 pct. i juli sammenlignet med måneden forinden, hvilket er en opbremsning i forhold til fremgangen på 3,6 pct. i juni.

- Aktiviteten både herhjemme og i omverdenen er da også fortsat påvirket af covid-19, og vi venter, at der stadig vil gå tid, før produktionen har indhentet det tabte under krisen. Med dagens tal ligger produktionen i Danmark således mere end 9 pct. under niveauet fra før krisen, fremhæver Jes Asmussen.

BRANCHENYT
Læs også