Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ud af storbyen: New York vælter sig i tomme boliger

Storbyen New York er blevet lidt mindre tætpakket under coronakrisen. Antallet af ledige lejemål er steget med 166 pct. i august i forhold til samme måned sidste år. Og antallet af tomme lejligheder er det højeste nogensinde.

Corona rammer verden
Det er ikke kun gaderne i New York, der er blevet mere tomme under corona, også flere lejligheder står tomme, da folk rykker ud af byen mere permanent. Foto: REUTERS/Brendan McDermid

Lukkede skoler og restauranter og strikse krav om afstand og mundbind har fået new yorkerne til at forlade deres elskede by.

I følge en opgørelse over ledige lejemål i august, så står 15.025 lejligheder i øjeblikket tomme på Manhattan. Det svarer til over 5 pct. af samtlige lejemål på den berømte ø, og er det højeste nogensinde, ifølge ejendomsmæglerkæden Douglas Elliman.

I de seneste 14 år, hvor mæglerfirmaet har opgjort den såkaldte vacancy rate, så plejer andelen af ledige boliger på Manhattan at ligge på mellem 1,5 pct. og 2,5 pct., men i de seneste fire måneder er andelen steget markant og er nu over 5 pct., skriver bla. CNN.

På grund af coronakrisen så vælger flere lejere at rykke ud i yderområderne af byen for at få mere plads for huslejen. Og flere førstegangslejere vælger i stedet at blive førstegangskøbere i forstæderne, vurderer mæglerkæden ifølge CNN.

Det har betydet, at der er blevet underskrevet 24 pct. færre nye lejekontrakter i august, mens antallet af nye boligannoncer med ledige lejemål er steget med 166 pct.

Samtidig er median huslejen for en lejlighed på Manhattan faldet med 4 pct. Og flere rapporterer om, at der gives langt flere tilbud om f.eks. en måneds gratis husleje, eller at der ikke tages det sædvanlige broker´s fee, hvis man lejer en lejlighed.

I 60 pct. af de nye lejemål, der blev indgået i august, blev der givet mellem 1,2 og 1,9 måneders gratis husleje.

BRANCHENYT
Læs også