Økonomi

Køen af coronaledige er savet midt over: »En positiv overraskelse af de helt store«

Antallet af ledige fortsætter med at falde. Dermed er den såkaldte coronaledighed nu mere end halveret.

Antallet af ledige fortsætter ned. Foto: Mathias Svold

Køen af danskere, som er blevet ledige under coronakrisen, er blevet hugget mere end midt over i den seneste tid. Den seneste uge faldt ledigheden med 3.110 personer, og dermed er antallet af danskere, som er blevet ledige under coronakrisen, nu nede på 23.542 personer.

Det er et fald på lidt over 31.000 personer, siden tallet toppede den 1. juli. Det viser en opdatering fra Beskæftigelsesministeriet.

»Det må siges at være en positiv overraskelse af de helt store. Vi havde bestemt ikke forventet et så stabilt fald i ledigheden hen over sommeren og det tidligere efterår,« skriver Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar til tallene.

Udviklingen vidner om, at genåbningen af samfundet har fået den danske økonomi op i gear, lyder der fra Dansk Erhverv.

Samme toner lyder fra Ledernes Hovedorganisation, hvor man hæfter sig ved, at ledigheden på 155.307 er det laveste siden 22. marts.

»Ledighedstallene er det helt stor lyspunkt i øjeblikket, og arbejdsmarkedet har det langt bedre, end jeg havde turdet håbe på,« skriver Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, i en kommentar til tallene.

På trods af de positive takter i tallene, er det dog for tidligt at afblæse krisen, lyder det fra de to cheføkonomer. De peger begge på, at der er problemer i horisonten.

»Ser vi fremad, er der desværre en betydelig risiko for, at ledigheden igen vil begynde at stige hen over efteråret,« skriver Tore Stramer med henvisning til, at lønkompensationsordningen udløb i slutningen af august.

I Ledernes Hovedorganisation peger man på, at august bød på 5.423 opsigelsesvarsler.

»Det betyder altså, at vi de kommende måneder vil se nye personer melde sig i ledighedskøen. Det hænger formentlig sammen med, at lønkompensationsordningen udløb i august, og det har ført til, at flere på ordningen har fået en fyreseddel,« skriver Niklas Praefke.

BRANCHENYT
Læs også