Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bilsalget i Europa dykker 17,6 pct. og knægter tegn på bedring

Corona rammer verden
I Tyskland har kansler Angela Merkel afvist flere statslige hjælpepakker til bilindustrien trods opbakning fra flere af hendes ministre til det modsatte. Foto: AP/Michael Sohn

De sidste tre måneder har givet bilbranchen i Europa tro på, at der var udsigt til bedre tider, efter at salget ramte bunden i april med en nedgang på knap 80 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

Men nu viser nye tal for august, at tendensen er på vej i den gale retning igen. I august dykkede salget af personbiler med 17,6 pct. i forhold til sidste år og giver antydninger om, at bilsalget kan ramme et årligt fald på 20 pct.

Ifølge Michael Dean, analytiker hos Bloomberg News, er tallene værre end ventet. På baggrund af data fra de fem største bilmarkeder i Europa, havde han ventet et fald på 15 pct. i august.

- Salget er på vej mod en nedgang på mindst 20 pct. i 2020, og faldet kan blive værre, hvis tilbagegangen i august er en indikation på, at julis hop i efterspørgslen kan var en kortvarig fremgang understøttet af subsidier, skriver han ifølge Bloomberg News.

Flere lande har understøttet bilindustrien under coronakrisen. I Frankrig har staten støttet med 5000 euro - lidt over 37.000 kr. - til køb af ny bil, men det program udløb i slutningen af juli, skriver Bloomberg.

I Tyskland har kansler Angela Merkel ligeledes afvist flere statslige hjælpepakker til bilindustrien trods opbakning fra flere af hendes ministre til det modsatte.

BRANCHENYT
Læs også