Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nye corona-restriktioner risikerer at sænke genopretningen af dansk økonomi

De nye corona-restriktioner, som regeringen har meddelt fredag, risikerer at sænke genopretningen af dansk økonomi, vurderer Sydbanks cheføkonom, Søren V. Kristensen.

Corona rammer verden
Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

De nye landsdækkende coronarestriktioner, der blandt andet betyder, at alle restauranter, caféer og barer over hele landet nu skal lukke tidligt, risikerer at sænke farten i genopretningen af dansk økonomi.

Det vurderer Søren V. Kristensen, cheføkonom i Sydbank.

»Covid-19 rammer nu igen dansk økonomi og tryktester robustheden af genopretningen. På nuværende tidspunkt er restriktionerne ikke omfattende nok til at sende dansk økonomi bakgear. Det vil dog ramme dansk økonomi og derfor kan vi også blive vidne til, at genopretningen taber yderligere fart,« siger han i en skriftlig kommentar.

»Man skal også være opmærksom på, at hvis smitten og restriktionerne tager til i styrke, så kan vi meget hurtigt ende i en situation, hvor dansk økonomi igen triller i bakgear,« tilføjer Søren V. Kristensen med henvisning til forårets nedlukning, der ramte den danske økonomi hårdt.

Statsminister Mette Frederiksen oplyste fredag eftermiddag på et pressemøde, at regeringen udvider de corona-restriktioner, som tidligere på ugen blev indført i 17 storkøbenhavnske kommuner, til resten af landet.

Det betyder, at, at alle restauranter, caféer og barer over hele landet nu skal lukke kl. 22. Samtidig sænkes forsamlingsforbuddet til 50 personer, ligesom alle opfordres til at arbejde hjemmefra i det omfang, det er muligt. Det gælder både private og offentlige arbejdspladser.

»Det, vi gør nu, gør vi af hensyn til samfundsøkonomien. Hvis ikke vi gør noget nu, vil det have langt større konsekvenser for erhvervslivet,« lød det fra statsministeren på pressemødet.

Og det kommer til at gøre ondt på flere brancher, vurderer Søren V. Kristensen.

»Det rammer særligt restauranter, cafeer og barer. Samtidig sænkes forsamlingsforbuddet. I det hele taget vil forsamlingsforbuddet ramme økonomien bredt, hvor mange virksomheder nu vil aflyse konferencer og arrangementer. Det vil give de allerede hårdt prøvede hoteller en ny runde af strid modvind,« skriver han.

Udmeldingen fra regeringen kommer efter, at smittetallet gennem flere uger har været stærkt stigende. Fredag blev der registreret 454 nye smittede med corona, hvilket er det højeste antal, der er registeret i på et enkelt døgn, siden coronavirussen ramte Danmark i starten af året.

Danmark blev den 11. marts lukket ned som følge af coronakrisen, hvilket sendte chokbølger gennem økonomien. Ifølge tal fra Danmarks Statistik faldt det danske bruttonationalprodukt (BNP) med 6,9 pct. i andet kvartal, hvilket er det største dyk, der nogensinde er registreret.

BRANCHENYT
Læs også