Serier

Lagarde: Økonomisk prognose for EU holder trods nye nedlukninger

Corona rammer verden
I december var meldingen fra ECB, at aktiviteten ville komme tilbage igen i løbet af 2021, og at bnp-væksten ville være på 3,9 pct. Foto: Reuters/Kay Nietfeld

Den Europæiske Centralbank holder fast i sin forventning om en bedring i økonomien i år på trods af nye restriktioner og nedlukninger i flere europæiske lande.

Det er meldingen fra ECB-chef Christine Lagarde onsdag på en konference afholdt af Reuters.

- Jeg mener, at vores seneste prognose i december stadig er meget plausibel, siger Lagarde, ifølge Reuters.

I december var meldingen fra ECB, at aktiviteten ville komme tilbage igen i løbet af 2021, og at bnp-væksten ville være på 3,9 pct.

Den forventning var baseret på antagelsen om, at restriktionerne gradvist blev løftet, at usikkerheden gradvist faldt og en stigende tillid som følge af udsigterne til effektive covid-19-vacciner og udrulningen af dem.

Ifølge Bloomberg News tilføjer ECB-chefen onsdag, at mange af de faktorer, der tidligere har mudret billedet, herunder udfaldet af brexit, valg i USA og udrulningen af coronavaccinerne, er blevet afklaret.

Men hun understreger samtidig, at det vil være bekymrende, hvis begrænsningerne i den økonomiske aktivitet fortsætter i andet kvartal.

- Vores prognose er baseret på nedlukningsforanstaltninger frem til slutningen af første kvartal, siger Christine Lagarde, ifølge Reuters.

BRANCHENYT
Læs også