Økonomi
BREAKING

Realmæglerne melder udsolgt af sommerhuse i flere danske byer

Prisen er ikke længere den største udfordring på sommerhusmarkedet. Skal der være en handel, kræver det et hus, men nu har en ny udfordring set dagens lys. Flere ejendomsmæglerkæder melder nemlig udsolgt af sommerhuse i en række danske byer.

Flere danske byer har ikke flere sommerhuse til salg. Arkivfoto: Carsten Ingemann

Sommerhusene har længe gået som varmt brød. Det seneste år er salget bulret derudad med væsentligt højere priser, end hvad det danske sommerhusmarked førhen har være vant til. Det har dog ikke fået køberne til at falde fra, for nu melder flere ejendomsmæglere udsolgt af sommerhuse i en række danske byer.

Er drømmen at skyde foråret i gang med et sommerhuskøb, kan det være en god idé at navigere uden om en række danske byer.

I områderne Blåvand, Marielyst Strand, Karrebæksminde, Løkken/Blokhus, Farsø/Limfjorden, Sønderborg/Als, Sydfyn/Svendborg, Frederikssund/Skibby/Jægerspris og Bornholm melder Realmæglerne om usædvanligt få sommerhuse i udbud. Nogle steder er der helt udsolgt, oplyser Mikkel Milsgaard, kommunikationsansvarlig hos Realmæglerne.

I 2020 blev der solgt sommerhuse for 23 mia. kr. svarende til en fremgang på 65 pct. sammenlignet med året forinden, hvor der blev solgt for 14 mia. kr., viser tal fra Boligsiden.

»Markedet bliver støvsuget, og alt kan simpelthen sælges. Sommerhuse, der har ligget i årevis, bliver lige pludselig solgt,« siger Rasmus Moesgaard, som er ejendomsmægler hos Realmæglerne Farsø.

Det er en tendens, der gør sig gældende i hele Danmark, bekræfter kommunikationschef hos Realmæglerne Mikkel Milsgaard.

»Vestkysten har selvfølgelig altid været populær blandt andet pga. tyske og norske købere. Men det er stort set hele landet, der støvsuges,« tilføjer Milsgaard.

Hvis drømmen er et sommerhus på dansk jord, kan prisen derfor blive den mindste bekymring for potentielle købere. I takt med at sommerhusmarkedet bliver støvsuget, kan det nemlig tvinge fremtidige købere til at udvide deres søgning geografisk.

En dugfrisk afstemning fra Boligsiden viser, at 22 pct. af i alt 1.173 adspurgte er villige til at finde sommerhuse, der ligger 200 km eller derover fra deres primære bopæl.

I områderne Stødov Bakker på Helgenæs, Nyborg og Lumsås i Nykøbing Sjælland melder ejendomsmæglerkæden Home også udsolgt af sommerhuse, det fortæller Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i Home.

Læs også