Økonomi

Cheføkonom: Gode jobtal for USA's økonomi

498.000 amerikanere stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge. Det er første gang siden corona-krisens antallet er under 500.000 fremhæver cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank.

Tallet for ugen før blev oprevideret fra 553.000 til 590.000.

Når tallet er på de laveste siden krisens start, vurderer cheføkonomen, at USA tager endnu et skridt i den rigtige retning.

- Fra politisk side med Joe Biden ved roret er der kastet finanspolitisk brænde på bålet, og centralbanken har ikke travlt med at stramme pengepolitikken til trods for fremgangen, så længe situationen forbliver skrøbelig. vurderer han.

Og peger desuden på, at der er krudt på vaccineudrulningen.

- De to ting sammen giver så gode vækstbetingelser for amerikansk økonomi, at frygten for, at det kan gå for hurtigt, ligefrem er tiltagende, skriver han.

Der er også grund til at være optimistisk frem mod fredagens jobrapport fra USA for april.

Der er ifølge Bloomberg ventet en jobvækst på 1 mio. Der er dog ikke helt enighed, da der er estimater mellem 700.000 og 2.100.000.

Jeppe Juel Borre fremhæver, at et niveau deromkring vil betyde beskæftigelsesfremgang for fjerde måned i træk. Han ser også stor sandsynlighed for at arbejdsløshedsprocenten for første gang siden krisen vil kravle under 6 pct.

- Det vil være gode nyheder for amerikansk økonomi og dybest set også for dansk økonomi, konkluderer han.

Læs også
Top job