Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Trump vil ikke bekæmpe klimaforandringer: »Det er spild af penge«

Sådan lyder det fra Mick Mulvaney, der håndterer Trump-administrationens budgetter.

Trump-administrationens udmeldinger falder oveni G20-topmødet i Tyskland, hvor et punkt om klimafinansiering også er blevet taget af dagsordenen. Foto: Evan Vucci

692 mio. kr. Så meget vil den amerikanske præsident Trump skære i støtten til programmer, der kæmper mod klimaforandringer. Det viser de nyligt fremlagte budgetudkast fra Det Hvide Hus, ifølge Independent.

»Vi gider ikke bruge penge på det mere,« lød det fredag på en pressekonference fra Mick Mulvaney, der er ansvarlig for Trump-administrationens budgetter.

Han understregede i øvrigt, at programmerne var »spild af penge«.

Udtalelsen falder oveni, at G20-landenes finansministre på weekendens topmøde i Tyskland har fjernet et punkt om klimafinansiering fra mødedokumentet fredag, ifølge Ritzau. Det står i stærk kontrast til det seneste møde i 2016, hvor G20-landenes finansministre og centralbankchefer ellers opfordrede underskriverne af klima-aftalen i Paris til at sætte aftalen i kraft hurtigst muligt.

David Waskow, direktør for det International Climate Initiative, er bekymret for Trump-administrationens spareplaner:

»Hvis vi ikke skrider til alvorlig handling på klimaområdet, vil det koste os langt flere penge at skulle håndtere voldsomme vejrforhold og stigende vandstande,« siger han blandt andet til The Independent.

BRANCHENYT
Læs også