Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Digital valuta mere værd end guld: Bitcoin har nået rekordkurs

Øget handel fra asiatiske lande og politisk uro giver den virtuelle valuta medvind på markedet.

Foto: Mark Lennihan/AP Photo

Lørdag passerede Bitcoin-kursen 2.000 dollar for første gang nogensinde efter en øget efterspørgsel fra japanske og kinesiske investorer, skriver CNBC.

Fakta
  • Bitcoin er en decentraliseret digital valuta, som kun kan sendes via internettet.
  • Den bliver sendt fra person til person og involverer dermed ikke diverse banker.
  • Forskellige firmaer tilbyder veksling af Bitcoin til traditionelle dollars eller euro, hvilket gør det muligt at tale om en egentlig værdi.

Den virtuelle valuta fortsatten med at stige frem mod søndag, hvor den ifølge coindesk.com toppede på 2.092 dollar, svarende til knap 14.000 kr.

Japan erklærede i starten af april Bitcoin for en juridisk valuta, og landet har de seneste dage tegnet sig for op mod 55 pct. af handelsandelen.

Bitcoin har tidligere vist sig at være investorernes valg, når der hersker politisk ustabilitet i enkelte lande.

Og med tanke på den politiske uro, som den amerikanske præsident, Donald Trump, i øjeblikket oplever, hvilket har været med til at sætte en stopper for den amerikanske aktiefest, er det naturligt, at investorerne i stedet fokuserer på opkøb af Bitcoin.

Det mener Brian Kelly, adm. direktør i amerikanske investeringsselskab BK Capital, der over for CNBC betegner Bitcoin som »en sikring mod politisk kaos«.

Med den nye rekordkurs har Bitcoin desuden overhalet guldprisen, der søndag ligger på omkring 1.255 dollar, svarende til 8.350 kr.

BRANCHENYT
Læs også