Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Orkanen Irma har allerede ødelagt for 10 mia. dollars

Ødelæggelserne efter orkanen Irma har været så voldsomme, at en række småøer i Caribien er efterladt med en milliardregning. Samtidig frygter man for øernes turismeøkonomi på længere sigt.

Den lille ø Barbuda i det østlige Caribien var en af de første øer, der blev ramt af den tropiske orkan Irma. Her ses et ødelagt hus på øen. Foto: Anika E. Kentish/AP Images.

Mens den tropiske orkan Irma fortsat raser på uformindsket styrke i Caribien, er man begyndt at gøre skaderne op på de småøer i Det Caribiske Hav, som orkanen allerede har passeret.

Omkring 20 mennesker er indtil videre meldt dræbt, og flere af øerne i Caribien er blevet så ødelagte af orkanens hærgen, at de materielle skader kan ende med at løbe op i milliarder af dollars.

Ifølge BBC har den tropiske orkan allerede ødelagt for ca. 10 mia. dollars - og i de tal er ødelæggelserne på Cuba og i Den Dominikanske Republik ikke medregnet.

Alene på den lille ø Barbuda, der ligger i det østlige Caribien, løber de anslåede skader op i 150 mio. dollars, udtaler premierministeren i den lille østat Antigua og Barbuda ifølge BBC.

Flere øer i Caribien er under fransk styre, og de franske myndigheder anslår allerede nu, at skaderne fra orkanen kommer til at koste mere end 200 mio. euro (ca. 1,5 mia. danske kroner).

Samtidig frygter man, at orkanens ødelæggelser vil ramme økonomien på de caribiske østater på længere sigt, da de er dybt afhængige af turismen fra bl.a. krydstogtskibe. Ifølge tal fra WTO (World Trade Organization) står turismen for 15 pct. af den samlede økonomi i Caribien.

Orkanen befinder sig i skrivende stund ved Cuba, men forventes senere på weekenden at ramme den amerikanske østkyst.

I delstaten Florida har det medført masseevakuering og en akut mangel på benzin, fordi folk flygter fra kystområderne.

BRANCHENYT
Læs også