Podcast

Kåre Schultz, bankernes klynkeri og et mandfolk af en topchef

»Man skal ikke forlade sin familie og slet ikke, når man har små børn,« sagde den afgående topchef i Velux, Jørgen Tang-Jensen, forleden. Han fortjener en medalje for sin hudløse ærlighed, siger erhvervskommentator.

Du kan nu hente alle afsnit direkte i iTunes.

14.000 mand. Så mange skal fyres fra den israelske medicoproducent Teva. Det står klart, efter at Lundbecks tidligere topchef Kåre Schultz har overtaget styringen. Men er det nok til at redde det dybt forgældede selskab?

7 mia. kr. Så mange penge skal bankerne lægge til side til krisetider, siger den finansielle vagthund, Det Systemiske Risikoråd, med Nationalbankdirektør Lars Rodhe i spidsen. Bankernes lobbyister afviser blankt. Det er både »beskæmmende og bekymrende«, hvis politikerne ignorer advarslen fra Risikorådet.

»Man skal ikke forlade sin familie og slet ikke, når man har små børn,« sagde den afgående topchef i Velux, Jørgen Tang-Jensen, i et længere interview med Finans forleden. »Specielt for den mindste var det meget hårdt, og det tog lang tid, inden hun accepterede mig tilbage i familien.« Den afgående direktør har fortjent et medajle for sin hudløse ærlighed om hvor svært det er at balancere karriere og familieliv, siger erhvervskommentator Anders Heide Mortensen.

Deltagere: Virksomhedskommentator Søren Linding. Erhvervskommentator Anders Heide Mortensen. Vært: Debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til alle Finans' podcasts her:

Læs også
Top job