Podcast

Kommunalt luftkastel til 387 mio. kr., bundkarakter til Nordea og kollapset i Hellerup Finans

Armbevægelserne var store hos både Hellerup Finans og bykongen i Frederikssund. Men begge deres forretningseventyr har vist sig at være milliondyre luftkasteller

Du kan nu hente alle afsnit direkte i iTunes.

387 mio. kr. Så mange penge har skatteborgerne i Frederikssund ude og svømme i kommunens luftkastel Vinge. På en mark lige syd for Frederikssund vil byrådet med borgmester John Smith Andersen (V) i spidsen nemlig bygge en by med plads til 20.000 indbyggere - på størrelse med Haderslev. Men alt er gået skævt, og indtil videre koster den kuldsejlede byggedrøm kommunale besparelser for 100 mio. kr.

BankNordik og Nordea har landets mest utilfredse kunder, viser ny undersøgelse. Inden for kort tid har Nordea haft møgsagen med de såkaldte Panama Papers og en direktør, der havde Hitler på sin liste over store ledere. Problemerne synes aldrig rigtigt at stoppe for Danmarks næststørste pengeinstitut.

Administrerende direktør, Torben Jensen, har trukket stikket på investeringshuset Hellerup Finans. Selskabet lukker efter et underskud for året på 53 mio. kr. Hvad det betyder for superligaklubben, Lyngby Boldklub, som Hellerup Finans ejer, er aldeles uklart. Men den driftige Jensen har en plan. Og et nyt selskab klar.

Deltagere i studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og vært og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til alle Finans' podcasts her:

Læs også