Podcast

Energigigant fanget i møgsag, Ørsteds milliardsucces og en fagbevægelse i opløsning

Rækken af møgsager i de medlemsejede forsyningsselskaber hober sig om. Hvordan sikrer man sig, at direktion og ledelse forvalter vores allesammens penge ordentligt?

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:45) Den medlemsejede energigigant, Seas NVE, har truffet en opsigtsvækkende beslutning og kaldt et udbud på knap 170 mio. kr. tilbage efter beskyldninger om urent trav. Det er langt fra første gang, at de monopollignende forsyningsselskaber fanges i en møgsag. Sidste år rullede sager om elkonger, der brugte millioner på sponsorater og fråds. Hvordan sikrer vi os imod, at forbrugernes penge ikke snoldes op?

(09:30) Tre milliarder kroner på tre måneder. Det er bundlinjen hos energiselskabet Ørsted, der med et imponerende kvartalsregnskab cementerer, at virksomhedens forvandling til et rent vindmølleselskab går strygende. Topchef Henrik Poulsen ligner i øjeblikket dansk erhvervslivs rockstjerne. Men risikoen i Ørsteds forretning vokser.

(18:20) Der er øretæver i luften, efter at formanden for fagforbundet FOA indgik en separat aftale med arbejdsgiverne og droppede den meget omtalte muskertered i fagbevægelsen. Resultatet er en splittet fagbevægelse. Men meninger om hvorvidt Dennis Kristensen er gal eller genial er delte i studiet.

(24:25) Bonus. En kort tale til Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen: "Slaget er tabt, Anders."

Lyt til Bundlinjen her:

Læs også
Top job