Podcast

Københavns milliarddyre skraldeslot, Netcompanys børsdebut og Nordeas hvidvaskede lig

Politikernes redningsplan for det skrantende forbrændingsanlæg, Amager Bakke, er lige dele Olsen Banden og Ebberød Bank

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:35) Over fire milliarder kroner har forbrændingsanlægget Amager Bakke kostet indtil videre. Men alt er gået galt. Direktøren er fyret og et underskud på knap to milliarder kroner truer. Nu har politikerne strikket en ny redningsplan sammen, der forhøjer varmeprisen og ruller en succesfuld privatisering tilbage, der har sparet skatteborgerne for i alt 100 mio. kr.

(10:25) It-kometen Netcompany fra 1999 har for længst rundet 1.500 ansatte og smides nu på børsen til en værdi på op imod otte milliarder kroner. Omsætningen vokser, og bundlinjen er solid med trecifrede millionoverskud. I spidsen står topchef og stifter, André Rogaczewski, der officielt bliver milliardær ved børsdebuten. Hvad er Netcompany for en virksomhed og holder de vilde vækstdrømme?

(20:40) Nordea fedtes ind i ny hvidvaskskandale. Et suspekt vekselkontor på Nørrebrogade, der fungerede som en del af en international narkoring, fik fragtet 205 mio. kroner i friske 500 eurosedler over fra Nordea. Banken sagde ikke et ord til myndigheder på trods af, at politiet specifikt havde advaret om, at de store sedler ofte bruges til kriminalitet. Hvorfor bliver vores største pengeinstitutter ved at blive fedtet i møgsager med dybt kriminelle?

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, erhvervskommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen her.

BRANCHENYT
Læs også