Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fængselsdomme i Danmarks største bestikkelsesag, Ørsteds globale drømme og Rasmus Jarlovs første uge på jobbet

Byretten uddelte onsdag hårde straffe til alle de involverede i danmarkshistoriens største bestikkelsessag, den såkaldte Atea-sag. Det er helt på sin plads, lyder vurderingen i studiet.

Bestikkelsessagen i Atea

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(01:25) Atea-sag. Ubetingede fængselsstraffe, bødestraf i millionklasse og latter afløst af tårer. Det var resultatet, da alle de syv anklagede tidligere chefer hos hhv. it-leverandøren Atea og Region Sjælland onsdag blevet dømt skyldige i danmarkshistoriens største sag om bestikkelse. Det er »fremragende«, at byretten klokkeklart markerer, hvad der er acceptabel forretningsadfærd, og hvad der er grov, samfundsskadelig korruption, lyder det i studiet

(12:03) Ørsted. Energigiganten Ørsted sælger en stor luns af sin forretning fra. Helt konkret sælger man den danske eldistributions- og privatkundeforretning i en mulig milliardhandel. Ørsted vil i stedet bruge milliarderne på at investere i selskabets kerneforretning, havvind. Energiselskabet er oppe 27 procent i løbet af de sidste 12 måneder, men satsning på vind er bestemt ikke risikofri.

(22:07) Rasmus Jarlovs første uge på jobbet. Det er med aggressivitet og energi, at den nye konservative erhvervsminister lægger fra land. Danske Banks hvidvaskskandale er en »skamplet« og skal følges til dørs, lød det blandt andet fra den nye minister. Regeringen har fået sin utilregnelige, men utvivlsomt talentfulde Nicklas Bendtner, lyder vurderingen. Men selvom der er ros, kritiseres Jarlov også i hårde vendinger fra Dagbladet Børsen.

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen her.

BRANCHENYT
Læs også