Podcast

Danmarks bedste ledelsesteam bag børsraket, Jarlov revser Finanstilsynet og elkongernes voksende magt

Selskabet er langt mere værd end Carlsberg og Vestas. Alligevel har manden bag succesen og landets nok mest respekterede topchef, Jens Bjørn Andersen, ikke engang sin egen Wikipedia-side

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:40) Selskabet er mere værd end Carlsberg og Vestas. Alligevel har direktøren igennem 10 år ikke sin egen Wikipedia-side. I løbet af fem år er aktien hoppet i vejret med 250 procent, og nu pønser transport- og logistikselskabet med 45.000 ansatte på verdensplan, DSV, på endnu et milliardopkøb. Hvad er hemmeligheden bag topchef Jens Bjørn Andersens succes?

(11:02) Der var iskold luft mellem erhvervsminister Rasmus Jarlov og Finanstilsynets direktør Jesper Berg, da ministeren stod skoleret foran Folketingets erhvervsudvalg onsdag. Tilsynet har stolet blindt på Danske Banks egne svar, og det er en ”central problemstilling”, som vi skal finde en løsning på, sagde Jarlov. Fredag foreslog professor Jesper Rangvid at splitte tilsynet op for at sikre ordentlige overvågning af bankerne. Alt peger efterhånden på, at tilsynet kommer til at blive markant forandret, når vi kommer på den anden side af Danske Banks hvidvasksag.

(20:20) Monopolerne hærger i elbranchen. Over 700.000 jyske el-kunder skal vænne sig til at sige ”Norlys”. Det bliver navnet på Danmarks nye energigigant, efter at to af landets største elselskaber torsdag meddelte, at de slår pjalterne sammen. Det er en historisk konsolidering som Eniigs topchef, Niels Duedahl, bliver direktør for. Men hvad betyder det for forbrugerne, at elkongerne bliver mere magtfulde? Erhvervsredaktør Søren Linding ser kun en fremtidssikret løsning: Kløv elselskaberne op og nationalisér den vitale infrastruktur i ét selskab.

I studiet debatredaktør Magnus Barsøe og virksomhedsredaktør Søren Linding.

Lyt til Bundlinjen her.

BRANCHENYT
Læs også