Podcast
0

Gulvet knirker under ATP-chef, Legos redningsmand taler ud og Danske Bank sagsøges

Det politiske pres vokser på ATP-boss Christian Hyldahl efter afsløringer i den verserende udbytteskandale, og nu ønsker partier fra både venstre og højre side af salen hans afgang.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:38) Gulvet knirker under topchef Christian Hyldahl i Danmarks største pengetank ATP. Fortiden har indhentet Hyldahl, da det viser sig, at han som chef i Nordea var involveret i en række dubiøse udbyttehandler, der hev millioner op af den schweiziske statskasse. Man kan ikke have plyndret statskasser og samtidig sidde i spidsen for ATP, lyder det fra Dansk Folkeparti, De Konservative og venstrefløjen.

(12:15) Legos redningsmand erkender ledelsesfejl. Den tidligere topchef i Lego, Jørgen Vig Knudstorp, indrømmer i et befriende ærligt interview en række eklatante strategiske fejltrin fra sin tid i Lego. Og den tidligere McKinsey-mand sætter også et par ord på det nu berømte interne memo, der i 2003 hudflettede Legos økonomiske katastrofekurs og kickstartede virksomhedens turnaround.

(22:00) Hvidvaskskandalen i Danske Bank minder efterhånden om en rodbehandling hos tandlægen, som trækker ud i timevis. Onsdag skulle banken stå skoleret på Christiansborg og nu vil en række advokater hive banken i retten i et forsøg på at kradse nogle af aktionærens tabte penge ind tilbage.

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og debatørredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen direkte her.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også