Podcast

Gigantisk bestikkelsessag, Nordeas hvidvasksag vokser og skåltalerne om bæredygtighed

Maleriselskabet Hempel er ramt af en af de mest alvorlige bestikkelsessager herhjemme, men man slipper alligevel nådigt gennem pressen. Hvad er lektien?

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(01:55) Gigantisk bestikkelsessag koster malingselskabet Hempel en bøde på 220 millioner kroner. Hempel har måttet fyre mindst 50 medarbejdere i et "sort kapitel" i virksomhedens historie, lyder det fra direktør Henrik Andersen. Det er en skandale nærmest uden fortilfælde i dansk erhvervsliv, lyder vurderingen. Alligevel har man knap hørt om den i medierne. Hvorfor er Hempel sluppet så nådigt?

(11:25) Landets næststørste pengeinstitut, Nordea, synker dybere og dybere ned i en hvidvaskskandale, som nu runder transaktioner for mindst 5 milliarder kroner. I et helt årti - fra 2004 til 2014 - gennemførte ansatte i Vesterbro-filialen mistænkelige pengestrømme for op imod tre milliarder kroner for blandt andet russiske rigmænd. Nordea siger selv, at man har været på en "modenhedsrejse" siden da. Men hvad betyder det egentlig?

(21:50) Alle taler om det: Bæredygtighed. Vi ved, at det ligger topcheferne på sinde, og mange virksomhederne reklamerer med, at netop de er bidrager til en bedre verden. Men hvor troværdig er det egentlig, når topcheferne siger, at bæredygtighed er vigtigere end profit? Og når SAS og Carlsberg praler med deres bæredygtige resultater?

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen her eller hent alle afsnit direkte i iTunes.

BRANCHENYT
Læs også