Podcast

Investorer revser høje topcheflønninger, Peder Tuborghs eftermæle i Pandora og Falck-boss i problemer

Vi er ved at se en form for "elitemarxisme", hvor guldrandede lønpakker til cheferne i toppen æder en uforholdsmæssig stor del af virksomhedernes indtjening. Aktionærerne er de store tabere, lyder vurderingen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:40) Lønfest på direktionsgangen. Efter et mareridtsår på fondsbørsen er direktionslønnen i de 20 største noterede selskaber i det toneangivende C20-eliteindeks steget med 1,2 milliarder kroner fra 2017 til 2018. Et hop på 20 procent. Vi står med en dybt uholdbar form for ”elitemarxisme”, lyder vurderingen.

(12:35) Investorernes hukommelse er kort, og det kommer Peder Tuborghs eftermæle som formand i smykkevirksomheden Pandora formentlig til at lide under. Han har meldt sin afgang og efterlader selskabet i store problemer efter at aktien dykkede 65 procent i 2018

(21:55) Jeg ville ikke have taget jobbet, hvis jeg vidste hvor store problemerne var. Sådan lød den overraskende melding fra Falck-boss, Jakob Riis i et interview i Børsen forleden. Men hvor længe kan Jakob Riis pege fingre ad sine forgængere? Og hvad siger det om hans ledelsesstil?

I studiet: Kommentator Anders Heide Mortensen, chefredaktør Steen Rosenbak og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen her eller hent alle afsnit direkte i iTunes.

BRANCHENYT
Læs også