Podcast

Vestas-boss på guldjagt, skandaler rammer jysk elkonge og pandadiplomatiet indtager Danmark

Skandalerne ramler ned over hovedet på topchefen i energiselskabet Verdo, der nu tvinges til at betale millioner tilbage til kunderne. Der er simpelthen en strukturel råddenskab i de regionale elmonopoler, lyder vurderingen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:30) Vestas-formand leder efter guld. Prisen på vindenergi er halveret på få år og indtjeningen i Vestas er kommet under pres. Derfor skal vindmøllegiganten spille en større rolle i det mere lukrative marked for opstilling og service af vindparker, lyder det fra formand Bert Nordberg. Men kan Vestas levere varen?

(11:00) Elkongerne slår tilbage. Energiselskabet Verdo fra Randers synker dybere ned i møgsager. Selskabet skal betale 235 millioner kroner tilbage til kunderne, som man over en årrække har opkrævet i strid med reglerne. Samtidig lider kunderne under en lidt for smart rentefidus, der hvert år pumper omkring 20 millioner kroner op til ledelsen i hovedselskabet, viser nye afsløringer i Finans.

(22:30) Det rådne pandadiplomati. I et fancy bur til 160 millioner kroner på toppen af Valby Bakke får danskerne nu mulighed for at se to sort-hvide plysbamser, som den kommunistiske stormagt Kina allernådigst har udlånt til Københavns Zoo til en årlig pris på 6,6 millioner kroner. Men hvad er den reelle pris, som vores politikere og erhvervsliv skal betale? Svaret blæser i vinden.

I studiet: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og debatredaktør Magnus.

Lyt til Bundlinjen her eller hent alle afsnit direkte i iTunes.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også