Podcast

Krisen kradser i SAS, fuskeri på det københavnske boligmarked og valgsejr for erhvervslivet

Hundredvis af boligejere har købt katten i sækken på det glohede københavnske projektboligmarked efter vildledende prospekter. Nu er Danbolig politianmeldt af Forbrugerombudsmanden

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:40) Krisen kradser i flyselskabet SAS, der netop har aflagt regnskab for andet kvartal. Pilotstrejken i foråret alene ser ud til at koste omkring 453 millioner danske kroner. Men det er ikke kun pilotstrejken, der bider. Det ligner faktisk et permanent højt pres på omkostningerne og dermed også på bundlinjen.

(09:50) Fup og fidus i projektboligbranchen. Hundredvis af boligejere har købt katten i sækken på det glohede københavnske projektboligmarked. Boligejer, Glenn Rossen, fik en lejlighed på 80 kvadratmeter, selvom der stod 100 kvadratmeter i prospektet. Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Danbolig for at vildledende kunderne. Og flere boligkøbere anlægger sag mod bygherren, NPV. Både ejendomsmæglere og NPV afviser alle anklager blankt. Det er det vilde vest, lyder vurderingen.

(18:25) Siden 2001 – i 18 år – har det været sejr på sejr på sejr. Dansk Folkeparti har i løbet af de seneste to årtier aldrig tabt et valg og oplevet tilbagegang. Men i søndags skete det. DF blev pulveriseret og mistede 3 af deres 4 mandater ved valget til Europaparlamentet. Erhvervslivet vejrer morgenluft efter fremgangen til de liberale, EU-venlige partier.

I studiet: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, chefredaktør Steen Rosenbak og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen her eller hent alle afsnit direkte i iTunes.

Læs også