Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bankchef i historisk rentehug, ligestilling i venturebranchen og ledelseskaos hærger blå blok

Kun 3 pct. af den samlede venturekapital i årets første halvår gik til virksomheder stiftet af kvinder. Det ligner et kønsbias, der koster os velstand, job og gode idéer, lyder det fra erhvervskvinden Tine Thygesen.

Historisk lave renter

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes eller lyt til alle afsnit her direkte her.

(02:38) Topchef Anders Dam krydser Rubicon og indfører som den første bankdirektør negative renter på indlån. Det koster nu penge at låne banken penge for de rigeste kunder i Jyske Bank. Historisk, men også ganske ventet, da Nationalbankens toneangivende rente har været negativ i årevis og de lange renter stadig rasler ned. De næste banker kommer med ombord snart, lyder vurderingen.

(11:40) Har vi en kønsbias blandt venturekapitalister? Kun 3 pct. af den samlede venturekapital i årets første halvår gik nemlig til virksomheder stiftet af kvinder. Virksomheder stiftet af mænd modtog 89 pct. af alle pengene. Det viser nye tal fra databasen, Crunchbase. Det ser ud til, at det mandsdominerede investormiljø ubevidst fravælger kvindelige foundere. Det koster os velstand, job og gode idéer, lyder kritikken fra den toneangivende iværksætter, Tine Thygesen.

(24:07) Der er formandskaos i Venstre. Stolen knirker under formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen ligner en prins Charles, der aldrig selv bliver konge og baglandet begynder at slibe knivene. Hvad betyder ledelseskrisen i det største borgerlige parti for dansk erhvervsliv? Og hvordan kan erhvervslivet finde nogle allierede i blå blok?

I studiet: Kommentator Anders Heide Mortensen, iværksætter og bestyrelsesmedlem Tine Thygesen og debatredaktør Magnus Barsøe.

BRANCHENYT
Læs også