Podcast

Cheffyring og uro i Novo-toppen, interessekonflikter i ATP og slagsmålet om arveskat

Problemerne ser ud til at tårne sig op for ATP. De mange problemer kræver langt skrappere politisk kontrol, lyder vurderingen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes eller lyt til alle afsnit her direkte her.

(00:42) Topchef Peder Holk Nielsen fik efter heftigt pres fyresedlen i Novozymes. Tre nedjusteringer i år, vrede investorer og lave vækstforventninger gjorde formentlig udslaget. Men hvor efterlader det noget uskønne forløb formand Jørgen Buhl Rasmussen? Er formanden nu selv den næste på slisken?

(11:55) Interessekonflikter lurer i ATP. Hele Danmarks pengekasse med knap 800 mia. kr. på bogen kan ende med at være irrelevant og udsultet på grund af interessekonflikter i bestyrelsen, advarer eksperter. Samtidig viser nye tal, at de månedlige udbetalinger til tusindvis af danskere i årevis ikke har holdt trit med inflationen. De mange problemer kræver langt skrappere politisk kontrol, lyder vurderingen.

(22:00) Slagsmålet om arveskat ruller videre. Der findes ingen afgift, som deler vandene som arveskatten. Regeringen holder fast i, at milliardlempelsen i arveskatten for virksomhedsarvinger skal rulles tilbage, men lufter nu muligheden for at fordoble afbetalingen til 30 år. Men renten på 3 pct. er alt for høj, lyder modsvaret fra Dansk Industri. Fronterne trækkes skarpt op, men risikerer dansk erhvervsliv dermed at tabe det hele på gulvet som med topskatten?

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Læs også
Top job