Podcast

Cheffyring og uro i Novo-toppen, interessekonflikter i ATP og slagsmålet om arveskat

Problemerne ser ud til at tårne sig op for ATP. De mange problemer kræver langt skrappere politisk kontrol, lyder vurderingen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes eller lyt til alle afsnit her direkte her.

(00:42) Topchef Peder Holk Nielsen fik efter heftigt pres fyresedlen i Novozymes. Tre nedjusteringer i år, vrede investorer og lave vækstforventninger gjorde formentlig udslaget. Men hvor efterlader det noget uskønne forløb formand Jørgen Buhl Rasmussen? Er formanden nu selv den næste på slisken?

(11:55) Interessekonflikter lurer i ATP. Hele Danmarks pengekasse med knap 800 mia. kr. på bogen kan ende med at være irrelevant og udsultet på grund af interessekonflikter i bestyrelsen, advarer eksperter. Samtidig viser nye tal, at de månedlige udbetalinger til tusindvis af danskere i årevis ikke har holdt trit med inflationen. De mange problemer kræver langt skrappere politisk kontrol, lyder vurderingen.

(22:00) Slagsmålet om arveskat ruller videre. Der findes ingen afgift, som deler vandene som arveskatten. Regeringen holder fast i, at milliardlempelsen i arveskatten for virksomhedsarvinger skal rulles tilbage, men lufter nu muligheden for at fordoble afbetalingen til 30 år. Men renten på 3 pct. er alt for høj, lyder modsvaret fra Dansk Industri. Fronterne trækkes skarpt op, men risikerer dansk erhvervsliv dermed at tabe det hele på gulvet som med topskatten?

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Serier: 10 idéer, der kan ændre Danmark
FINANS sætter fokus på 10 visionære iværksættere og deres banebrydende idéer, der potentielt kan bære en hel ny erhvervsklynge, skabe et succesfuldt eksporteventyr eller få en gammel industri til at blomstre. Læs hele serien her.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også