Podcast

Mærsk overrasker med opjustering, advokater er pressede og Bjarke Ingels vil ud i rummet

Det er nødvendigt at tænke det utænkelige: At sælge livsværket A.P. Møller-Mærsk. Ordene er virksomhedsredaktør Søren Lindings, men har mandagens opjustering mon fået ham på andre tanker?

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes eller lyt til alle afsnit her direkte her.

(02:47) Til stor overraskelse for mange analytikere begyndte ugen med en opjustering fra A.P. Møller- Mærsk. Selskabet meddelte, at man nu forventer et ebitda-resultat på mellem 5,4 – 5,8 mia. dollars, hvor den tidligere melding lød på 5 mia. Hvad er der i gære på hovedkontoret på Esplanaden? Og er panelets tidligere kritik af topchef Søren Skou og snak om økonomisk og ledelsesmæssig krise i Mærsk nu gjort til skamme?

(11:20) To ud af tre advokater er så pressede, at de overvejer at forlade branchen, skrev Berlingske. En undersøgelse fra Djøf er kommet frem til, at 71 pct. af advokater og fuldmægtige overvejer helt at forlade branchen inden for de næste fire år. Men er det blot et udtryk for klynk fra mennesker med en gennemsnitsløn godt over de 80.000 kr. om måneden, eller skal de faktisk til at blive lidt mere moderne i partnerkredsene i de store advokathuse herhjemme?

(20:55) En planetby i Dubais ørken, der kan stå på Mars, og en månebase for forretningsfolk, forskere og turister. Der bliver tænkt store tanker af arkitekt Bjarke Ingels, stifteren og anføreren for Bjarke Ingels Group – og idéerne har han delt med Finans i den nye store temaserie ”10 idéer, der kan ændre Danmark”. Ambitionen er at revolutionere byggebranchen, men er det reel og realistisk nytænkning i dansk erhvervsliv eller er det hele bare lidt for spacy?

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også
Top job