Podcast

Podcast: Mærsk-bossen er efter Vestager, danskerne fornægter klimakrisen og er Danske Bank under afvikling?

2000 ansatte kan tage en frivillig fratrædelse i Danske Bank. En virksomhed under afvikling, lyder det fra Finansforbundets formand, men hvad mener panelet?

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt direkte her.

(00:40) I denne uge lød et noget usædvanligt opråb fra topchefen i A.P. Møller-Mærsk til politikerne i EU. Advarslen fra Søren Skou til konkurrencekommissær Margrethe Vestager lyder, at EU’s konkurrenceregler smadrer de europæiske virksomheders chancer for at hamle op med de fremadstormende kinesiske industriselskaber. Men mon de lytter i Bruxelles?

(11:00) Flere nye undersøgelser peger i samme retning. De danske bil- og boligejere tænker ikke helt så klimavenligt, når valgene rammer deres egen pengepung. Samtidig er politikerne på Christiansborg på vej med ny klimalovgivning, men ingen ved endnu, hvem der ender med den største regning. Så hvem skal være mest bekymrede?

(19:36) Danske Bank vil nu tilbyde 2.000 medarbejdere en frivillig fratrædelsesordning. Ikke i sig selv en overraskelse, da det var kendt, at effektiviseringer i banken var på vej. Men i Finansforbundet kalder formanden det »generelt set en afvikling af virksomheden«. Kan det mon være rigtigt, at landets største bank er under afvikling – og er en ny bølge af fyringer på vej i bankerne?

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også