Serier

Podcast: Novo slår rekord, danskere bestemmer selv pensionsdatoen og meditation er det nye maraton

Det er bekymrende, hvis flere danskere tidligt i livet sparer så store summer op, at de kan skride fra arbejdsmarkedet præcis, når de vil. Sådan lyder det fra panelet – der dog ikke selv er på vej på pension lige foreløbig.

Ansvarets Pris

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(00:46) Novo Nordisk - Danmarks mest værdifulde selskab - ser ud til at have fundet vej tilbage til fortidens vækstspor. Et nyt regnskab afslører tal i topform – men gemmer også på en rekord. En løn-rekord. For med onsdagens regnskab afsløres det, at topchef Lars Fruergaard tjente over 50 mio. kr. sidste år. »Et vanvittig højt beløb,« siger han selv – men hvad siger panelet?  

(12:08) I fremtiden vil stadig flere danskere have sparet så gode summer op, at de selv kan bestemme, hvornår deres første dag som pensionist bliver. Sådan lyder vurderingen i hvert fald fra professor Nabanita Datta Gupta fra Aarhus Universitet, som også er ny økonomisk vismand. Politikerne kan dermed ikke bestemme, at vi skal arbejde til, vi bliver ældre og ældre, og hvad betyder det for dansk erhvervsliv? 

(19:48) Har meditation vippet maraton af pinden som det nye sort i erhvervslivet? I hvert fald, hvis man skal tro flere erhvervsorganisationer herhjemme. Hvor mange topchefer i 2010’erne kastede sig ud i ekstremsport, så vil de i 2020’erne falde mere til ro og fordybe sig - og det samme skal medarbejderne. I virksomheden Frokost.dk gik en leders ambition om meditation, fællessang og kærlig kommunikation helt galt. Men er der en tendens derude?

I studiet: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

BRANCHENYT
Læs også