Podcast

Podcast: TDC skal skæres til og genopfindes, spilbranchen er uholdbar, og DI har skabt en enorm magtbastion

Den nye TDC-chef får reelt ikke andet på dosmersedlen end at sælge tv- og mobilkunderne fra og skære mastodonten ned til en infrastrukturforretning, Det er det skarpe bud fra panelet – der heller ikke giver gamblingbranchen gode odds i længden.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:02) Kunderne formeligt fosser ud af TDC - især kunderne i Yousee. Det kan blive et problem, for det er netop den forretning, TDC skal sælge fra, påpeger Bundlinjen-panelet. Hovedpinen sidder Henrik Clausen med, for han er ny direktør. Hans eneste opgave bliver at splitte TDC op i en kundeforretning og en infrastrukturforretning og sælge førstnævnte fra - og så er han i øvrigt overflødig.

(13:46) Spilindustrien tjener masser af millioner på lotto og betting, casino og bingo. Det er ikke en industri, staten bør tjene penge på, men det gør den via Danske Spil, og det holder ikke, ifølge panelet. Faktisk bliver hele spilleindustrien dømt ud og henne i hjørnet, hvor våbenindustrien og tobaksindustrien sidder og skammer sig.

(23:32) Med fusionen af DI og Dansk Byggeri kan den nye DI-direktør Lars Sandahl Sørensen skabe en lobby-mastodont, der virkelig kan få ting trumpet igennem i Danmark. Med en lynhurtig overenskomst og en skarp fokus i erhvervslivet på klima og bæredygtighed har han leveret noget, som kan bonne ud i mere erhvervsvenlig lovgivning, spår panelet.

I studiet: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

BRANCHENYT
Læs også