Serier

Podcast: Slagsmålet om genåbningen, tøj-bossernes undskyldninger og Bech-Bruuns svindelsag

Hvis virksomhedsledere ikke havde opdaget det inden coronakrisen, så er samfundssind- og ansvar i den grad kommet på dagsordenen. Hos Bestseller bliver der nu sagt undskyld, mens man i Bech-Bruun kører med "benægt, benægt, benægt", lyder det fra panelet.

Hold hjulene i gang

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:00) Statsministeren meddelte mandag, at de mindste herhjemme nu kan komme i daginstitution og i skole efter påske. Til gengæld skal landets erhvervsdrivende som frisører, restauranter og storcentre holde lukket en måned mere. Dermed var det et dansk erhvervsliv, der over en bred kam stod skuffede tilbage over den første genåbning. Så er erhvervslivets opbakning til regeringen ved at smuldre – og hvad skal de små erhvervsdrivende nu gøre for at slippe ud på den anden side af coronakrisen?

(12:44) Først måtte det verdenskendte sportsmærke Adidas’ danske topchef Kasper Rørsted sige undskyld. Og nu er også Bestsellers Anders Holch Povlsen kommet på banen med en undskyldning. Begge detailbosser trækker nu i land og vil alligevel betale husleje for deres mange butikker, efter at en shitstorm har ramt dem begge. Men hvorfor ikke holde fast - og er det den rigtige strategi nu at sige undskyld?

(22:04) Et af landets største advokathuse er i nyt slagsmål med Skat. Det er nu kommet frem, at Skattestyrelsen kræver op mod 750 mio. kr. af advokatfirmaet Bech-Bruun i erstatning for Bech-Bruuns rolle i skandalen om udbytteskat, hvor advokatfirmaet har rådgivet en mindre tysk bank, der senere er blevet dømt for at have svindlet den danske statskasse for over en milliard. Bech-Bruun nægter beskyldningerne, men hvad kan sagen få af konsekvenser for advokatfirmaet – og for branchen?

I studiet - og med på telefoner: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også