Serier

Podcast: Danske Bank strammer boligskruen, Lars Løkke overtager debatten og en ny økonomi opstår med coronakrisen

Erhvervsminister Simon Kollerup blander sig nu i Danske Banks beslutning om at stramme kravene til boliglån, men er det ikke også en smule dobbeltmoralsk i en tid, hvor man beder bankerne om ansvarlighed, lyder det fra panelet.

Corona rammer verden

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(00:46) Danske Bank er i den grad kommet i erhvervsspalterne i denne uge. Først med nye krav til boligkøbere, der betyder, at købere nu skal lægge 10 pct. af købesummen for at få lov at låne penge til en bolig – en fordobling af kravet på 5 pct. Dernæst har banken meldt ud, at selvom coronakrisen brager, så beholder cheferne deres bonusprogrammer. Men er det udtryk for økonomisk forsvarlighed eller tonedøv opførsel i landets største bank?

(11:36) Danskernes tro på økonomien er faldet til det laveste niveau i 10 år. Coronakrisen medfører stor forsigtighed med forbrug og investeringer, og virksomheder må forvente markant reducerede markeder på den anden side af nedturen. Men hvilken virkelighed venter, og hvordan vil vores vaner ændre sig i en ny form for økonomisk virkelighed?

(23:12) Lars Løkke Rasmussen er for alvor kommet tilbage på den politiske scene. Coronakrisen har fået den tidligere Venstre-statsminister ud af starthullerne, og han ikke bleg for at kritisere regeringens strategi. I flere klummer i BT blander Lars Løkke sig i debatten om genåbningen af Danmark, men hvorfor nu? Og hvad betyder det for Venstres nuværende formand, at den tidligere statsminister nu går forrest med corona-kritikken?

I studiet - og med på telefon: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også
Top job