Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Podcast: Økonomernes akut-rapport til genåbning, Arnold Buscks konkurs og de købelystne virksomheder

Ejeren af boghandlerkæden Arnold Busck skyder både på regeringen og Danske Bank efter, virksomheden er gået konkurs. Men det var langt fra kun coronakrisens skyld, at den gamle boghandel måtte lade livet, lyder det fra panelet.

Corona rammer verden

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(00:50) Onsdag kom regeringens økonomiske ekspertgruppe med sine bud på, hvordan økonomi og en genåbning af Danmark spiller sammen. Kun fem korte dage fik tre af landets dygtigste økonomer til at levere en 66 sider lang rapport. Men hvad står der i den rapport, og hvad kan erhvervslivet forvente af den kommende tid, når økonomernes bidrag skal igennem den politiske maskine?

(14:36) Coronakrisen har sat kniven ind i visse dele af erhvervslivet – og nogle virksomheder er knækket under. Et af de mest omtalte eksempler herhjemme den seneste uge er boghandlerkæden Arnold Busck, der efter fire generationer har måttet give op. Men var det reelt corona, der aflivede boghandlerkæden? Og er der mange flere konkurser på vej?

(26:44) Flere større danske virksomheder virker købelystne midt i krisen. Finansdirektør Jens Lund fra transportkæmpen DSV Panalpina udtrykte det i denne uge på Finans således, at det handler om, »om man er en del af den gamle økonomi, eller om man er en del af fremtiden«. Så hvad er det for en købsiver, der er begyndt at ulme i dansk erhvervsliv to måneder efter, krisens reelle udbrud?

I studiet - og med på telefon: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

BRANCHENYT
Læs også