Serier

Podcast: Nej tak til chefer, klimakampen spidser til og jagten på Linak-Bents afløser

Corona har været det største vink med en vognstang, man kan ønske sig, når man taler fremtidens lederskab, siger rådgiver Louise Orbesen, der er ekstra gæst i dagens panel.

Corona rammer verden

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(00:53) Jeg gider ikke have en chef. Sådan lyder overskriften på det seneste debatindlæg på Finans fra Louise Orbesen, der er med i dagens panel. Hun henviser til amerikansk undersøgelse, der er nået frem til, at to tredjedele hellere vil af med deres chef end at score en lønforhøjelse. Men hvorfor gider vi ikke vores chefer? Og har coronakrisen mon ændret på chefer og medarbejderes forhold – og på arbejdsformer generelt?

(12:45) Kort før målstregen for det første halvår i dansk politik lykkedes det endnu en gang et bredt politisk flertal at samle sig om en aftale – denne gang om klimaet. Klimaaftalen indeholder en såkaldt principbeslutning om en grøn skattereform med Co2-afgift. Dermed fortsætter striden både på Christiansborg og i erhvervslivet om, hvordan denne afgift skal indrettes – og hvem den skal ramme?

(23:05) »Det er svært at overtage mit job.« Så direkte udtrykker Linak-ejer Bent Jensen det selv. For Bent Jensen er rundet de 69 år, og han har derfor nu sat jagten ind på at finde en, der kan overtage direktørstolen i hans milliardvirksomhed. Selv vil han være bestyrelsesformand. Men hvem kan mon overtage i en så traditionsrig familievirksomhed med en karismatisk leder, der ikke har tænkt sig at gå ned i tid?

I studiet: Ledelsesrådgiver og stifter af Leading Humans Louise Orbesen, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og nyhedsredaktør Maria Kehlet

Læs også
Top job