Serier

Podcast: Sådan bliver sex-krænkelser katastrofale

Arbejdslivets nye dilemmaer - episode 3: Sexchikane

Sexchikane i DanBred

Hent alle vores podcasts i Apple Podcast, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

Sådan bliver sex-krænkelser katastrofale

DanBreds ledelse mente først, at sagerne om sexkrænkelser kunne løses diskret og i mindelighed. Men de endte med at sætte hele virksomheden i brand og koste den samlede ledelse dens poster.

En af de krænkede kvinder i DanBred, Rikke Jessen, valgte at stå frem med navn.

Hun fortæller, at hun i første omgang var overvældet over al den opmærksomhed, hun fik fra den nu fyrede topchef Thomas Muurmann Henriksen til den første julefrokost i firmaet, hun deltog i. I første omgang blev hun glad for de rosende ord, men senere ærgerlig over en alt for nærgående hånd.

»Jeg prøvede bare om mandagen at tænke, at enten går det nok over eller også var det en fejl, at han henvendte sig på den måde, som han gjorde. Jeg tror faktisk inderligt, at jeg håbede det var en fejl og at man fik en mail, en sms, et opkald eller blev hevet ind på kontoret og fik at vide »altså det der, der skete, det må du fandme undskylde. Jeg var for fuld« eller et eller andet,« siger Rikke Jessen.

Men undskyldningen kom aldrig.

Rikke Jessen ved godt, at hun har meget arbejde foran sig i forhold til at bearbejde hele forløbet, men hun synes ikke, hun havde noget valg i forhold til at stå frem. For hun oplevede, at det samme skete for nyansatte kvindelige kolleger.

Hvordan har du det nu med det, der er sket?

»Jeg har selvfølgelig en følelse af at blive hørt og taget alvorligt, som jeg ikke havde før. Men det plager mig stadig det her med først at føle sig alene og så bagefter finde ud af, at det var man ikke. Og at tale med nogen, der tog det virkelig alvorligt, og så bagefter med nogen, der ikke tog det alvorligt. Så det har været en kæmpe rutsjebanetur af følelser,« siger Rikke Jessen.

Hele krænkelsessagen kunne være undgået, mener både Rikke Jessen og to eksperter. Hør her hvad de mener, man skal lære af det, der er endt i en skandale.

Produceret af: Lone Andersen og Anders Thykier.

Du kan også lytte til de andre afsnit i serien her.

Læs også