Serier

Podcast: Inklusion og diversitet

Arbejdslivets nye dilemmaer - episode 4: Inklusion og diversitet

Sexchikane i DanBred

Hent alle vores podcasts i Apple Podcast, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

Inklusion og diversitet

Erhvervslivet har fokus på inklusion og diversitet som aldrig før. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorfor det er vigtigt. Nu handler det om, hvordan man håndterer inklusion og diversitet, og hvor meget der skal sættes ind.

Blandt landets 25 største børsnoterede selskaber har over halvdelen i dag en ledende medarbejder ansat, der udelukkende beskæftiger sig med inklusion og diversitet.

En af de virksomheder er servicekæmpen ISS, som med Christian Lauritzen i spidsen for mennesker og kultur har gjort inklusion og diversitet til et vigtig paramenter i forretningen. Det er der flere grunde til.

»Der er en afledt bundlinjeeffekt i, at du får adgang til en rekrutteringskanal, der er større, end hvis du havde et meget snævert fokus,« siger Christian Lauritzen.

”Der er et fastholdelsesparameter, så hvis folk føler, de er på en arbejdsplads, der er inkluderende, og som favner bredt, er det et fastholdelseskriterie.”

Fahad Saeed er diversitetschef på Teater Mungo Park og rådgiver virksomheder i inklusion og diversitet. Han giver sit bud på, hvor langt dansk erhvervsliv er på området.

Tine Arentsen Willumsen står bag konsulentfirmaet Above And Beyond og forklarer, at udviklingen er gået forholdsvis hurtigt på området. Men hvad er næste skridt?

Finans’ podcast Arbejdslivets Nye Dilemmaer tager fat om emnet, som er særligt vigtigt i en tid med mangel på arbejdskraft.

Produceret af: Lone Andersen og Anders Thykier.

Du kan også lytte til de andre afsnit i serien her.


Læs også
Top job