Podcast

Podcast: Kan virksomheder tjene for mange penge, og kan metaverse redde big tech?

Ugens panel består af kommunikationsrådgiver Astrid Haug, stifter af Ophelia Invest Sarah Ophelia Møss og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i Apple Podcast, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:40) A.P. Møller-Mærsk, DSV og energiselskaber scorer ekstraordinære profitter i krisen - er det rimeligt?

A.P. Møller-Mærsk har i denne uge offentliggjort kvartalsregnskab med et overskud i de første tre måneder på knap 50 mia. kr. Det svarer til, hvad Nordens mest værdifulde selskab, Novo Nordisk, tjente i hele 2021. En halv mia. kr. om dagen – også i weekenden. Også DSV og energiselskaber scorer kassen. Men skal det stoppes? Skal virksomheder bare kunne hæve priserne, eller skal der sættes en stopper for den overnormale profit skabt af coronapandemi og krigen i Ukraine?

(18:51) Nick Hækkerup (S) forlader Christiansborg til fordel for Bryggeriforeningen.

En række politikere har forladt Christiansborg for at hoppe over på den anden side af bordet, men hvad får erhvervslivet egentlig ud af at hyre ekspolitikere til at varetage deres interesser? Er en tidligere minister en god lobbyist?

(30:53) Metaverse er hot, og Lego satser stort på fremtidens internet.

Tech-aktier er faldet drastisk på det amerikanske aktiemarked, og nu står verden over for en ny digital epoke. Lego har investeret milliarder i et metaverse for børn, men hvad handler det nye fænomen egentlig om, og hvem står til at blive vindere og tabere på børsmarkedet?

(47:05) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Kommunikationsrådgiver Astrid Haug, stifter af Ophelia Invest Sarah Ophelia Møss, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og virksomhedsredaktør Søren Linding.

Teknik: Kasper Søegaard.

Læs også
Top job