Politik
0

Nye EU-regler får børsmæglere til at sadle om

Banker kan ikke længere tage sig betalt for aktie gennem kurtage ved køb og salg.

Banker som Saxo Bank, Nordea og Danske Bank ligger i bunden af en imagemåling blandt landets største virksomheder. Ifølge konsulenthuset Caliber hænger det bl.a. sammen med, at bankerne får skylden for finanskrisen og opfattes som ligeglade med kunderne. Foto: Finn Frandsen

EU's nye regelsæt om investorbeskyttelse, også kaldet Mifid II, får nu flere banker til at lave store ændringer i deres analysedækning af aktiemarkedet.

Det skriver Dagbladet Børsen.

De nye regler betyder, at bankerne ikke længere kan tage sig betalt for aktie og obligationsanalyser gennem kurtage ved køb og salg. Det har fået svenske Swedbank til at indgå et partnerskab med den franske børsmægler Kepler Cheveroux om analyse af nordiske aktier.

- Vi tror, at de store institutionelle investorer kommer til at betale for færre analyser. Som analysehus og bank skal man derfor have et tilstrækkeligt forretningsomfang og levere gode kvalitative analyser, siger Elisabeth Beskow, chef for store virksomheder og institutioner hos Swedbank, til Dagbladet Børsen.

Spørger man landets ´store investorer, kommer de nye EU-regler til at få stor betydning.

Hos PFA Asset Management vil man fremover betale for analyser og drøftelser med dygtige analytikere, men ikke efterspørge generiske analyser.

- Vi har ikke brug for den femte analyse af danske realkreditobligationer. For os er det vigtigt, at de produkter og tjenester, vi køber, giver en merværdi, siger Rasmus Bessing, direktør og ansvarlig for administration i PFA Asset Management.

BRANCHENYT
Læs også