Politik

Sygeplejerskes lønseddel er gået viralt: Vil ikke kaldes grisk og grådig

De offentligt ansatte har fået for meget i løn de seneste år, mener innovationsminister. Det har fået en sygeplejerske til at dele sin lønseddel på Facebook.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) mener, at de offentligt ansatte har fået for store lønstigninger de seneste år.

Det meldte hun for nylig ud som optakt til de kommende forhandlinger om en ny overenskomst for landets 750.000 offentligt ansatte.

Udmeldingen fik søndag den kommunalt ansatte sygeplejerske Rikke Bæk Cramer til at dele sin seneste lønseddel i et offentligt opslag på Facebook for at skabe »et realistisk billede« af, hvad en offentligt ansat tjener.

Opslaget er siden blevet delt, kommenteret og liket et af hav af gange.

»Jeg bliver ærgerlig over at blive mistænkt for at være pengegrisk og grådig, for det synes jeg bestemt ikke, at hverken jeg eller mine kolleger er,« skriver Rikke Bæk Cramer i sit opslag.

Hendes lønseddel viser en løn på 23.186,92 kr. før skat for en stilling på 30 timer. Hun er ifølge sit opslag ansvarlig for den sygeplejefaglige kvalitet som eneste sygeplejerske på et plejehjem med 10 demenspladser, 16 almene pladser og en midlertidig plads.

»Jeg klager ikke over min løn, men jeg synes bestemt ikke, man kan kalde det for en lønfest, og det gør mig vred og ked af det, at der fra politisk side, efter min mening, forsøges at så tvivl om de offentligt ansattes motiver forud for den kommende lønforhandling,« skriver Rikke Bæk Cramer.

Hun opfordrer samtidigt alle offentligt ansatte til at dele deres lønseddel og »dermed bidrage til en nuanceret, neutral og retfærdig debat op til de offentlige overenskomster«.

Ifølge tal fra Finansministeriet er lønnen i det statslige fra 2008 steget 1,6 pct. mere end i det private.

Forhandlingerne om en ny overenskomst for de offentligt ansatte begynder den 5. januar, og den nye overenskomst kan træde i kraft fra den 1. april.

Læs også
Top job